Latest Posts

How to get rid of pimples. / Kā atbrīvoties no pumpām.

By 19:38:00 , , , , ,


This blog post probably will be long but I really want to share with you my problem an how I'm dealing with this.  So as a teenager I had a lot of pimples all over my face. But now I'm not in a teen age anymore but my pimples are still my problem number 1! I don't have acne, just these little pimples on my chin, forehead, cheeks. So I went to several doctors and dermatologists but they all mentioned different problems like bad diet, allergy on chocolate (yes, I ate a lot of chocolate) and even skin fungus which I didn't had. After visiting 3 more doctors I started to use medical soap Dermowas and Fucicort cream but my pimples stayed anyway. So I wan't you remember ladies - do not believe in marketing campaign such as ''this product under 5$ will help you with your skin problems" etc 'cause they won't!! I tried a lot of Garnier skin care line and believe me, nothing happened, so don't spend money on that kind of products because unfortunately products under 20$ will not do miracle to your face.
STEP 1: Try to solve the pimple problem from the inside - update your diet, maybe you have allergy on some kind of food or maybe you eat too much junk food or sweets. I went to the doctor and I did gastroskopy and find out that I had some bacteria in my stomach and that may cause pimples. After taking some medicine, my face looked better.
STEP 2: Do not workout with full face of makeup. I did it and my face just exploded. You can use makeup if you need but I highly recommend you to TAKE OFF FOUNDATION!
STEP 3: Find skin care and cleansing products that works for you. We all have different skin types and this is why we have to use different products - what product helps your friend, doesn't mean that it will help you. I recommend to try Neutrogena and BIODERMA.
STEP 4: Don't forget to keep skin hydrated. This is very very important because if your skin is dry it won't be flawless and smooth. I used to think that if I have oily skin, then I don't need to use hydrated creams and moisturizers but this is wrong. If you have oily skin like me, then find something that is for your particular skin type. Also stay hydrated also inside and drink a lot of water!!
STEP 5: Don't give up, try some new products, go to the doctors, try some DIY . But don't be upset because of nothing helping, it may take some time.






Šodien vēlos padalīties ar savu jau gadiem ieilgušo problēmu - PUMPAS.. Viss sākās tīņu vecumā, kas šķiet normāla parādība,  bet nu vairs neesmu pusaudzis un pubertātes vecums sen jau ir beidzies, bet pumpas ir palikušas. Ko darīt? Esmu izmēģinājusi gandrīz visu no ''lētākajiem'' Latvijas tirgus piedāvājumiem, bet nekas nepalīdz. Uzreiz varu pateikt, ka man nav acne, bet gan parastas pumpiņas uz pieres, vaigiem, zoda, dažreiz ar baltu galiņu un gažreiz bez. Raksts droši vien nebūs īss, bet ceru, ka kādai tas palīdzēs, tāpēc izlēmu detalizētu izstāstīt savu cīņu ar šo kaitinošo problēmu.
1. Apmeklēju sākumā kosmetologu, lai veiktu profesionālo dziļo ādas tīrīšanu. Biju uz 4 procedūrām, bet labāk nekļuva. Jā, āda bija tīrāka, bet tik un tā pumpas metās, sapratu, ka nav ko lieki tērēt naudu un ciest nepatīkamās procedūras. Vēlos piebilst arī to, ka NETICIET mārketinga kampaņām, ka populāro zīmolu ādas produkcija, kā piemēram attīrošās želejas, serimu pret pinnēm darbosies, TICIET MAN, TIE NEDARBOJAS! Garnier sērijas produkcija, kura sola uzlabot ādas stāvokli ir metama miskastē - pilnīga ķīmija un rezultāta nekāda. Tāpat arī Clean&Clear un līdzīga produkcija. Atcerieties, nekas, kas maksā mazāk par 10 Eur nedarīs brīnumus jūsu sejas ādai (ja tas nav ārstniecisks). 
2. Otrais ārsts pie kura devos bija dermotologs, taisnību sakot biju pie vairākiem un visi pārsteidzošā kārtā sauca dažādus iemeslus sākot ar nepareizs uzturs, alerģija uz šokolādi (jā, es ēdu daudz šokolādes), alerģija uz kaut ko citu, hormoni, vienkārši problemātiska, taukaina āda un beidzot ar ādas sēnīti. 
3. Par cik nekad nav bijusi alerģija un alerģijas tests tika veikt, vērsos uz infektoloģijas centru ar domu, ka iespējams, man ir kaut kāda ādas sēnīte. Nē, nebija, bet ārsts dermotologs ļoti negatīvi izteicās par kosmētikas lietošanu uz ko es reaģēju skeptiski un ar humoru, jo kā var nelietot tonālo krēmu, ja ir ādas problēma?! Ārsts man izrakstīja speciālās ziepes Dermowas ar pH 6,5 kuras nomāc sēnītes un baktērijas un ar to man bija jāmazgā sejas āda 2x dienā un smēri Fucicort, kura paredzēta dermotožu ārstēšanai. (Recepšu zāles).  Lietojot šos produktus lielās pumpas mazinājās, bet mazās pumpiņas uz vaigiem, zoda, pieres, kuras ir bez baltajiem galiem saglabājās. 
4. Nākamais solis bija izsprast problēmu no iekšpuses. Ievēroju problēmas ar gremošanas traktu, uztaisīju kobru. Mana diagnoze bija gastrīds un kuņģī atrada helikobaktērīju, kura var izraisīt pumpas uz sejas. Šķitas YEES, uzvara. Bet nē, lietoju antibiotikas un citas zāles lai ārstētu gastrīdu un helikobaktērīju, bet pumpas PALIKA. 
5. Šobrīd es turpinu cīnīties ar mazajām pumpiņām un izmēģinu nelietot piena produktus pārtikā, atbrīvojos no nekvalitatīvās kosmētikas un uzturā nelietoju asus, treknus ēdienu, gāzētus un saldinātus dzērienu. Ir redzami sejas uzlabojumi. 
Vēlos atgādināt, ka sejas ādas ārstēšana prasa laiku un pacietību un labāk ir vērsties pie ārsta nevis pirkt un smērēt uz sejas mārketinga produktus. Man personīgi ļoti palīdz Bioderma Sebium putojošs gēls un neaizmirstiet par ādas mitrināšanu!! 

You Might Also Like

1 komentāri